Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські підприємці обіцяють йти на Київ, вимагаючи зниження долара


Підприємці Дніпропетровська, які опинилися в борговій пастці валютних кредитів, об’єдналися у громадську кампанію «Курс на 6.0» і мають намір вирушати до столиці для проведення акцій громадянського спротиву.

Головна вимога до вищих державних органів – стабілізувати курс гривні до долара на рівні 6.0 грн/дол., зокрема, використовуючи золотовалютні резерви та кредит Міжнародного валютного фонду.

Підприємці заявляють, що державні високопосадовці, які неправильно спрогнозували ситуацію щодо падіння національної валюти, порушили конституційні права громадян України.

«Ще влітку власники малого та середнього бізнесу планували свою діяльність відповідно до прогнозів, які надавалися урядом та Нацбанком. Ніхто тоді не казав про кризові явища, тому підприємці брали кредити і планували їх віддати. Але наразі ми бачимо, що влада неправильно спрогнозувала ситуацію, не здійснила відповідні кроки щодо стабілізації фінансової ситуації. Таким чином влада порушила конституційні права, зазначені у статтях 42, 43 та 48», – заявив один із ініціаторів кампанії Віталій Купрій.

Підприємці пропонують владі перевести доларові кредитів у гривневі за курсом 6.0, заборонити банкам змінювати умови кредитування та провести реструктуризацію боргів позичальників перед банками.

Акції протесту в столиці, під Кабміном і Нацбанком, учасники кампанії планують провести в лютому.


XS
SM
MD
LG