Доступність посилання

ТОП новини

МВС не має офіційних даних про оголошення Фірташа в розшук


На даний час Міністерство внутрішніх справ не має офіційної інформації щодо оголошення Росією в міжнародний розшук українського бізнесмена Дмитра Фірташа, заявив голова МВС Юрій Луценко.

За його словами, минулого тижня така інформація «гуляла» в окремих ЗМІ.

«Я не маю офіційної інформації, бо, як ви розумієте, постановка будь-кого в міжнародний розшук відбувається через взаємодію генеральних прокуратур Російської Федерації і України. Тільки вони вправі провести подання про правову допомогу, і далі буде діяти механізм, в тому числі через постановку Інтерполу в міжнародний розшук (людини)», – сказав міністр.

При цьому Луценко запевнив: якщо МВС в офіційному порядку отримає таке подання, «то міліція виконає свій обов’язок – затримає пана Фірташа».

«Для мене не буде жодних політичних, адміністративних або інших пересторог в цьому питанні, я вас можу запевнити, і (МВС) передасть його в руки Генпрокуратури України, яка уповноважена на процедуру екстрадиції».

Інформація про те, що Слідчий комітет при прокуратурі Росії нібито оголосив Фірташа в розшук, з’явилася сьогодні в деяких ЗМІ. Офіційного підтвердження цих даних з російського боку не було.

XS
SM
MD
LG