Доступність посилання

ТОП новини

Кучма, Деркач і Литвин відмовились надати зразки своїх голосів – Мельниченко


Екс-Президент України Леонід Кучма, колишній голова СБУ Леонід Деркач та нинішній спікер Верховної Ради Володимир Литвин відмовились надати європейським фахівцям зразки своїх голосів для проведення експертизи.

Про це повідомив колишній майор Державної служби охорони Микола Мельниченко.

За його словами, про це політиків просила Генеральна прокуратура України, щоб їхні голоси можна було порівняти з голосами, записаними Мельниченком у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

Водночас, Мельниченко висловив переконання, що найближчим часом експертизу його записів завершать, і Генпрокуратура зможе порушити кримінальні справи щодо розкрадання майна, фактів фальсифікації результатів президентських виборів, референдумів, підкупу депутатів колишнім керівництвом України.

У грудні минулого року Мельниченко передав оригінали своїх записів європейським експертам, які мають встановити їх автентичність. У Генпрокуратурі України повідомили, що експертиза може тривати кілька місяців.

Минулого року трьох колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України – полковників Валерія Костенка і Миколу Протасова та майора Олександра Поповича – визнали винними в скоєнні вбивства журналіста. Їх засудили до 12 (Костенка і Поповича) і 13 років (Протасова) позбавлення волі.

Ще один обвинувачений – колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач – перебуває в розшуку.

Замовників убивства досі не встановили.

XS
SM
MD
LG