Доступність посилання

ТОП новини

Румунія називає чесним рішення суду ООН щодо її суперечки з Україною


Румунія вважає чесним рішення Міжнародного суду ООН у справі про делімітацію континентального шельфу та виключної економічної зони з Україною, заявив заступник голови Національного агентства з мінеральних ресурсів Румунії Герман Міхай.

«Кордон чітко розмежовує території, які можуть використовувати Румунія та Україна. Для Румунії – це краща лінія, ніж будь-яке рішення, яке могло б бути ухвалене під час переговорів, краще за будь-що, що Україна пропонувала Румунії», – сказав, зі свого боку, голова румунської команди юристів Богдан Ауреску.

За словами представників Румунії, рішення суду може сприяти поліпшенню румунсько-українських відносин, в тому числі щодо співпраці в організації видобутку нафти та газу на Чорноморському шельфі.

Водночас вони не уточнили, який обсяг нафти та газу може бути в тій частині шельфу, що, згідно з рішенням суду, відійшла румунській стороні.

Сьогодні Міжнародний суд ООН в Гаазі виніс рішення, в якому зауважив, що острів Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України у визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.
XS
SM
MD
LG