Доступність посилання

ТОП новини

Пірати залишають «Фаїну»


Сомалійські пірати, за деякими даними, покидають судно «Фаїна». За інформацією групи, яка відстежує дії піратів, 14 озброєних людей і командир піратів зійшли з судна.

Водночас головний редактор видання «Морський бюлетень – Совфрахт» Михайло Войтенко, який підтримує зв’язок із власником «Фаїни», заявив, що пiрати, найiмовiрнiше, залишать захоплене судно лише до ночі.

Ранiше Войтенко розмiстив на сайтi свого видання повiдомлення з посиланням на судновласника, згiдно з яким «пiрати залишають судно невеликими групами з невеликою кiлькiстю грошей у кожної групи, причому наступна група не сходить iз судна доти, доки попередня не повiдомить на борт, що вони успiшно досягли берега, нiхто на них не напав, i загрози немає».

За словами Войтенка, на борту американського корабля, що блокує «Фаїну», перебуває людина, що спостерiгала за звiльненням супертанкера Sirius Star. Вона стверджує, що супертанкер звiльняли за аналогiчною схемою, i на це знадобилося 34 години.

Тим часом, Президент Віктор Ющенко вже привітав звільнення «Фаїни» і український моряків, які «через кілька днів побачать своїх рідних на українській землі».

Пірати захопили «Фаїну», в екіпажі якої – 17 українців, понад чотири місяці тому. Судно йшло пiд прапором Белiзу до Кенiї i перевозило вiйськову технiку, зокрема близько 30 танкiв Т-72, запчастин до бронетехнiки.

Вчора, як повідомляв Reuters, пірати отримали 3,2 мільйона доларів викупу.
XS
SM
MD
LG