Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко планує особисто зустріти моряків «Фаїни»


Президент Віктор Ющенко має намір особисто бути присутнім на зустрічі 17 українських моряків із судна «Фаїна» під час їх прибуття в Україну.

Про це повідомила речниця глави держави Ірина Ванникова.

За її словами, моряки повернуться в Україну вже через кілька днів.

За даними американського лікаря, який оглядав екіпаж, стан здоров’я моряків задовільний.

«Всі вони отримали можливість зв’язатися з рідними та близькими. Настрій у екіпажу гарний, на борт доставлені продукти харчування та медикаменти», – сказала прес-секретар.

Вона також повідомила, що сьогодні вранці представники військово-морських сил США й члени екіпажу обстежили судно й вантаж. За їхніми оцінками, вантаж не ушкоджений і відповідає наявній документації.

Згідно з останньою оперативною інформацією, зазначила Ванникова, «Фаїна» взята на буксир для транспортування до порту призначення.

Судно будуть супроводжувати кораблі ВМС США до прибуття в кенійський порт Момбаса. Для безпеки екіпажу на борту «Фаїни» перебуває група спецназу ВМС США.

Пірати захопили «Фаїну», на борту якої – 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки та боєприпаси, понад чотири місяці тому. 4 лютого вони отримали 3,2 мільйона доларів викупу і наступного дня залишили судно.

XS
SM
MD
LG