Доступність посилання

ТОП новини

Українська металургія починає долати кризу


Підприємства гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровщини попри кризу почали нарощувати виробництво.

За інформацією з головного управління промисловості облдержадміністрації, так, у січні в порівнянні з груднем середньодобове виробництво чавуну в регіоні зросло майже на 15%, коксу – на 13%, сталі – на 10%, прокату – на близько 6%.

Зокрема, наростили обсяги виготовлення продукції флагмани вітчизняної металургії – металургійний комбінат «Дзержинка» у Дніпродзержинську та металургійний комбінат «Петровка» у Дніпропетровську – на 28% та на 2% відповідно.

А втім, як прогнозують експерти, вихід із кризи української металургії не буде швидким. Нещодавно голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар з посиланням на підрахунки фахівців-промисловців заявив, що промисловий сектор регіону вийде на докризові показники через півтора-два роки. Обов’язкова умова для цього – поліпшення ситуації на світових ринках.

За останніми даними, за кілька місяців на Дніпропетровщині в 1,6 рази зросло число безробітних. Кількість офіційно зареєстрованих людей без роботи перевищила 50 тисяч.

Кризові явища в економіці Дніпропетровщини стали помітні ще у вересні минулого року, коли через брак замовлень із-за кордону почало скорочуватись промислове виробництво.
XS
SM
MD
LG