Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Уряд не був готовий до переговорiв з мiсiєю МВФ


Президент Віктор Ющенко занепокоєний відсутністю взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів і місією Міжнародного валютного фонду.

Про це вiн заявив в iнтерв'ю журналу «Кореспондент», яке вийде 20 лютого, повiдомляє прес-служба глави держави.

За словами Президента, місія МВФ не знайшла спільної точки зору з урядом у питаннях макроекономіки, бюджету й антикризових дій.

«Проблема одна – світ не визнає намальовані в рожевих тонах параметри економіки... місія (МВФ) просто не бачить готовності діяти», – зазначив Ющенко, додавши, що замість реальних дій Кабмін просить Росію про кредит.

Президент висловив упевненiсть, що уряд має негайно переглянути свою економiчну стратегію, державний бюджет, параметри його дефiциту i зробити головний фінансовий документ країни «реалістичнішим».

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко раніше висловлювала впевненість, що Міжнародний валютний фонд надасть Україні другий транш позики.

Місія МВФ минулого тижня поїхала з України, заявивши, що готова продовжити переговори з Києвом з надання другого траншу.

У листопаді минулого року Фонд вирішив виділити Україні позику на суму близько 16,4 мільярда доларів для подолання проблем в економіці. Того ж місяця Київ отримав перший транш цього кредиту – 4,5 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG