Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко поїде до Японії домовлятися про інвестиції


Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко незабаром має намір відвідати Японію і провести з урядом цієї країни переговори щодо залучення в Україну японських інвестицій.

Про це вона заявила сьогодні, спілкуючись з представниками найбільших японських корпорацій у Києві.

«Я сподіваюся, що жодні політичні обставини не перешкодять моєму візиту до Японії… для того, щоб можна було на рівні спілкування з прем'єром Японії пропрацювати те, про що ви говорите – взаємне розуміння тих напрямів, якими ми рухаємося, і як ми координуємо на рівні урядів діяльність, яка забезпечує вашу роботу у стратегічних проектах в Україні», – сказала прем’єр, зазначивши, що дату візиту визначать пізніше.

Тимошенко зробила таку заяву у відповідь на зауваження представників японського бізнесу про те, що їм не завжди зрозуміло, які з запропонованих проектів Україні найцікавіші.

Прем’єр також запропонувала японським компаніям взяти участь у приватизації енергогенеруючих компаній «Дніпроенерго», «Донбасенерго», «Західенерго» і «Центренерго».

«Ми хочемо приватизувати теплоелектростанції, приватизувати їх із залученням японських корпорацій», – сказала прем’єр, зазначивши, що теплоелектростанції, які працюють на вугіллі, потребують модернізації.

Водночас учасники делегації Японії зазначили, що питання про співпрацю двох країн за українськими інфраструктурними інвестиційними проектами має бути схвалене не тільки на рівні Кабміну України та представників японських корпорацій, а й на рівні урядів двох країн.

Українська влада позитивно оцінює динаміку розвитку торгово-економічних відносин з Японією і зацікавлена в залученні японських інвестицій в енергетичну, транспортну й аграрну галузі.

XS
SM
MD
LG