Доступність посилання

ТОП новини

Україну попереджають про можливе подальше падіння рейтингів


Міжнародне рейтингове агентство Standard&Рооr’s допускає зниження рейтингів України через проблеми з виконанням умов угоди з Міжнародним валютним фондом.

«Standard&Рооr’s помістило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній валюті В і довгостроковий суверенний кредитний рейтинг за зобов’язаннями у національній валюті В+ у список CreditWatch (рейтинги на перегляді) з негативним прогнозом», – мовиться в повідомленні S&P.

Агентство розраховує отримати від уряду України подальші роз’яснення щодо виконання програми МВФ.

Рішення за рейтингами ухвалять у найближчі два тижні залежно від характеру отриманої інформації, йдеться в повідомленні.

S&P наголошує, що на тлі різкого скорочення економічного зростання, погіршення умов торгівлі й наближення президентських виборів, український уряд недостатньо чітко виконує умови угоди з МВФ про фінансування, зокрема, про посилення бюджетної політики і консолідацію банківської системи.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings минулого тижня знизило кредитні рейтинги України і заявило, що в країні збільшуються ризики банківської і валютної криз, особливо у випадку, якщо їй не вдасться виконати умови кредитної угоди з МВФ.

XS
SM
MD
LG