Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко не пiдтримує ротацiї в уряді


Президент Вiктор Ющенко виступає проти змін у складі Кабінету Міністрів в умовах бюджетної кризи, повідомила речниця глави держави Ірина Ванникова.

«Президент не пiдтримує iнiцiативи Прем'єр-мiнiстра зайнятися посадовим торгом», – зазначила вона.

За словами Ванникової, глава держави переконаний, що без системних політичних змін прізвища нових міністрів та їхній фаховий рівень не матимуть жодного значення та сенсу, «оскільки вони ставатимуть заручниками політики чинного прем’єра».

Крім того, Ющенко назвав заяву Вiктора Пинзеника про вiдставку iз посади мiнiстра фiнансiв «громадянським вчинком принципової людини», наголосила Ванникова.

«Президент вважає, що ця заява свідчить: у цьому урядi жоден, навiть найбiльш професiйний мiнiстр, не спроможний реалiзувати свої знання», – сказала прес-секретар.

Мiнiстр фiнансiв Вiктор Пинзеник направив до парламенту заяву про вiдставку, аргументуючи своє рiшення неможливiстю вiдмовитися вiд сповiдуваних ним принципiв збалансованостi бюджету, мiнiмального розмiру його дефiциту, неемiсiйних джерел його фiнансування та обмеження життя у борг.

Коментуючи таке рiшення мiнiстра, прем’єр Тимошенко сказала, що «виклики фiнансової кризи не всi чиновники переносять... I тому найслабшi залишають свої бойовi позиції».
XS
SM
MD
LG