Доступність посилання

ТОП новини

МВС хоче збільшити штрафи за самогоноваріння, проституцію й хуліганство


Міністерство внутрішніх справ готує пропозиції до Верховної Ради щодо перегляду штрафів за самогоноваріння, проституцію і хуліганство, заявив міністр Юрій Луценко в інтерв'ю газеті «Сегодня».

«Наприклад, за самогоноваріння. Сьогодні цей штраф – 150 гривень, що просто несерйозно. Треба збільшувати, можливо, і в 10 разів. Як інакше боротися з алкоголізмом і побутовим пияцтвом?», – сказав Луценко.

За його словами, в селах самогоноваріння процвітає, що призводить до значної кількості тяжких злочинів на ґрунті пияцтва, зокрема вбивств.

«Із цим потрібно боротися, тому я виступаю за посилення штрафів, у першу чергу за збут самогону. Якщо зробив для себе – пий, будь ласка. Але не споюй, наживаючись, інших. За сьогоднішніх мізерних штрафах це нікого не лякає, та ніхто серйозно проблемою і не займається», – додав Луценко.

Те ж саме, на думку міністра, можна сказати про проституцію.

«Країна на очах стає раєм для секс-туризма. Особливо огидно, що процвітає педофілія і дитяча порнографія. Треба терміново посилювати боротьбу з цим. Але закон передбачає за це від 51 до 255 гривень штрафу – смішна сума», – сказав він.

Крім того, за словами Луценка, потрібно підвищувати штрафи за хуліганство і дрібну крадіжку.

«Я взагалі не можу зрозуміти, як це у нас в парламенті один діяч зумів провести лінію, нижче за яку при крадіжці кримінальної відповідальності просто не існує. Минулого року це було 772 гривні, в цьому вже 907. Вкрали корову – немає відповідальності, мобілку – теж немає. При цьому адмінвідповідальність – 150 гривень. Виходить, вкрав на 900, заплатив 150. Маячня! Тому я ініціюю закон, за яким була б межа в 150 гривень, що не змінюється постійно», – заявив міністр.

XS
SM
MD
LG