Доступність посилання

ТОП новини

До кiнця року безробiття в Українi може сягнути 9%


Рiвень безробiття, який визначається за методологiєю Мiжнародної органiзацiї працi, до кінця цього року може становити приблизно 9% i послугами служби зайнятостi в 2009-му скористаються близько 3 мільйонів людей.

Про це повідомив директор державного центру зайнятостi Володимир Галицький.

Крiм того, вiн повiдомив, що за даними оперативного монiторингу Держслужби зайнятостi, станом на 16 лютого цього року на облiку в центрi зайнятостi перебували понад 930 тисяч людей.

Водночас актуальних вакансiй в центрi налiчується 83,2 тисячі.

За словами Галицького, найактивнiший пошук працiвникiв нині здiйснюють державнi та комунальнi пiдприємства, якi частiше представляють вакансiї слюсарiв, електромонтерiв, малярiв, монтажникiв, електрогазозварникiв.

Попитом користуються професiї сфери обслуговування, зокрема, такi як продавцi й офіціанти, повідомив директор центру зайнятості. Затребуваними, за його словами, залишаються водiї, охоронцi, фахiвцi IT сфери, менеджери з реклами, також повертається попит на працiвникiв банкiвської сфери.

Галицький також повідомив, що мiнiмальний розмiр соцiальної допомоги з безробiття для застрахованих людей становить 500 гривень, для незастрахованих – 360 гривень.

За статистикою, на 1 січня цього року на одне робоче місце претендували 10 громадян, рік тому їх було вдвічі менше.

Міжнародні організації прогнозують, що цього року понад 50 мільйонів людей у світі можуть втратити роботу. Оглядачі вважають, що нинішні економічні тенденції є найгіршими за останні 60 років.

XS
SM
MD
LG