Доступність посилання

ТОП новини

НАТО обіцяє допомагати Києву на шляху до членства в Альянсi


Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер пiдтверджує готовнiсть Пiвнiчноатлантичного альянсу пiдтримувати українськi реформи для досягнення прогресу на шляху до членства в органiзацiї.

«У груднi, пiдтверджуючи бухарестське рiшення, мiнiстри закордонних справ країн-членiв НАТО вирiшили збiльшити пiдтримку процесу українських реформ i допомогти досягти прогресу на шляху до членства в Альянсi», – заявив Схеффер сьогодні в Краковi, вiдкриваючи неформальне засiдання комiсiї Україна-НАТО на рiвнi мiнiстрiв оборони.

За його словами, пiд час сьогоднішньої зустрiчi сторони планують розглянути реформи в оборонному секторi та секторi безпеки України й «обговорити шлях, яким союзники підтримуватимуть приготування до членства в НАТО».

Генсекретар зазначив, що пiд час засiдання комiсiї також йтиметься про аспекти оборони та безпеки першої нацiональної програми, яка нинi розвивається в Українi, та про пiдтримку Києвом операцiй НАТО.

У засіданні Комісії Україна-НАТО в Кракові бере участь українська військова делегація на чолі з міністром оборони Юрієм Єхануровим.
XS
SM
MD
LG