Доступність посилання

ТОП новини

Схеффер: недостатня підтримка армії в перспективі обійдеться Україні дорожче


Міністри оборони країн-членів НАТО закликали Україну, незважаючи на економічну кризу, забезпечити фінансування військових реформ, які мають посилити інтеграцію з Альянсом.

«Неефективна і неадекватна підтримка оборонного сектору в перспективі обійдеться набагато дорожче», – заявив генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер у п’ятницю після засідання комісії Україна-НАТО в Кракові.

За його словами, міністри, які обговорювали реалізацію реформ в Україні в рамках спільної комісії, «з розумінням» поставились до ситуації, в якій опинилась країна через світову економічну кризу.

Схеффер додав, що НАТО на засіданні також продовжило обговорення першого річного плану реформ для України, який, за його словами, поки що не готовий.

«Ми пробуємо стимулювати українську владу продовжити його підготовку», – сказав Генеральний секретар НАТО.

На дводенному неформальному саміті НАТО у Кракові, Схеффер також підтвердив готовність Північноатлантичного альянсу допомагати Україні впроваджувати реформи необхідні для інтеграції з блоком.

«НАТО залишається готовим допомогти Україні провести повномасштабні реформи в її структурах оборони і безпеки. Ми готові до продовження цього стратегічного партнерства», – наголосив Генеральний секретар Альянсу.
XS
SM
MD
LG