Доступність посилання

ТОП новини

У Криму міліція помилково штурмувала будинок: мешканці тяжко травмовані


Під час проведення спецоперації з затримання небезпечного злочинця в кримськотатарському селищі Мирне під Сімферополем у ніч на неділю 59-літньому власникові приватного будинку відірвало руку, а його син отримав відкриту черепно-мозкову травму голови, повідомила прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

За словами керівника юридичного відділу Меджлісу Еміне Авамілевої, до помешкання Мустафи Хаїрова увірвалися бійці спецзагону «Беркут». Від вибуху шумової гранати господар будинку отримав тяжку травму руки, в результаті якої в лікарні йому ампутували кисть. Його синові Ейвазу під час штурму правоохоронці розбили голову.

Водночас у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Криму заявили про «прикру помилку». Там повідомили, що керівництво кримського главку міліції «просить вибачення у постраждалого та членів його родини».

За даними правоохоронців, дільничний інспектор міліції Сімферопольського райвідділу, який обслуговує селище Мирне, близько півночі 21 лютого отримав інформацію про перебування на території одного з будинків селища особи, яку розшукують за здійснення низки тяжких злочинів. Для захоплення злочинця був залучений спецпідрозділ «Беркут», однак у будинку розшукуваного не знайшли.

За цим фактом головне управління МВС в Криму спільно з прокуратурою здійснюють перевірку, за наслідками якої дадуть правову оцінку діям кожного працівника, який брав участь у проведенні операції, йдеться в офіційному повідомленні кримської міліції.

XS
SM
MD
LG