Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявляє, що не піде у відставку


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не має наміру подавати у відставку через інцидент, який стався в Криму, коли через операцію підрозділу «Беркут» постраждала сім’я кримських татар.

«Ні, я не збираюсь іти у відставку, тому що прийняв для себе рішення в цей важкий, кризовий період виконувати функцію міністра внутрішніх справ», – сказав він.

За словами міністра, зміна керівництва Міністерства внутрішніх справ, як і самого міністра, не призведе до поліпшення криміногенної ситуації, а навпаки, дестабілізує МВС.

Віктор Ющенко вимагає від Луценка до 4 березня виплатити матеріальну компенсацію постраждалій сім’ї. Речниця глави держави Ірина Ванникова, посилаючись на позицію Президента, заявила, що в демократичному суспiльствi пiсля подiбних iнцидентiв керiвники вiдомств подають у вiдставку.

У ніч на неділю в селищi Мирне правоохоронці здiйснювали операцію з затримання злочинця: для дезорiєнтацiї підозрюваного спецназ застосував свiтлошумову гранату, яку кинули до порожньої кiмнати. Господар будинку Мустафа Хаїров зробив спробу викинути спецзасiб на вулицю. Внаслiдок вибуху чоловiк дiстав серйозне поранення кистi лiвої руки, згодом кисть ампутували. Постраждав також син господаря будинку.

В будинку i на прилеглiй територiї злочинця не знайшли.

Міністр внутрішніх справ визнав непрофесійність міліції під час проведення операції в Криму.

XS
SM
MD
LG