Доступність посилання

ТОП новини

Президент США впевнений в американській економіці


Барак Обама виступив перед обома палатами Конгресу США з промовою про економічну ситуацію в країні.

Він висловив переконання, що Сполучені Штати зуміють подолати економічну кризу і країна вийде з неї сильнішою, ніж була до того.

Обама запевнив країну, що його план економічного відродження всеохопний, включно з розширенням медичного забезпечення і розумнішого, «зеленішого», за його висловом, використання палива. «Вирішення наших проблем у наших руках… Нам треба лишень налаштуватися на протистояння викликам і знову взяти на себе відповідальність за наше майбутнє».

Обама наголосив, що він успадкував нинішню рецесію, і не можна очікувати швидкого одужання. Але, за його словами, одужання станеться, зокрема, завдяки програмі економічних стимулів будуть створені три з половиною мільйони робочих місць.

Що ж до наявного бюджетного дефіциту в розмірі 1,3 трильйона доларів, то Обама планує скоротити його, принаймні наполовину, до 2013 року, тобто, до кінця його чотирирічного терміну у Білому домі.

Уперше за всю історію Сполучених Штатів законодавці й Верховний суд країни овацією вітали чорношкірого президента. Його 50-хвилинну промову 65 разів зупиняли аплодисментами.
XS
SM
MD
LG