Доступність посилання

ТОП новини

У МВФ запевняють про незмінність планів допомогти Україні


Міжнародний валютний фонд «повністю відданий завданню» допомогти Україні у нинішній кризовий період.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр сьогодні під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, повідомили у прес-службі парламенту.

Альєр наголосив на важливості розробки спільного плану дій задля системного подолання кризи і висловив готовність з боку МВФ сприяти «побудові діалогу» між гілками влади в Україні.

Зі свого боку, Литвин зазначив про необхідність внесення на розгляд парламенту узгодженого на рівні Президента й уряду законопроекту про зміни до державного бюджету на поточний рік.

За словами спікера, послідовність дій мала б бути такою: «внести узгоджені зміни до Бюджетного кодексу, подивитися, які закони необхідні для поповнення доходної частини бюджету і одночасно працювати над змінами до бюджету, проаналізувавши його реалістичність».

«Це процес, який відкриває діалог», – заявив Литвин.

Міжнародний валютний фонд відклав надання Україні другого траншу кредиту stand by, однак обіцяє продовжити дискусії з Києвом щодо подальшої співпраці.

У листопаді минулого року МВФ вирішив виділити Україні кредит на суму близько 16,4 мільярда доларів для подолання проблем в економіці. Того ж місяця Київ отримав перший транш цієї позики – 4,5 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG