Доступність посилання

ТОП новини

Держдеп США занепокоєний діяльністю українських правоохоронців


Найбільше занепокоєння щодо дотримання прав людини в Україні продовжують викликати правоохоронні органи та система виконання покарань.

Про це йдеться в оприлюдненій Держдепартаментом США щорічній доповіді про дотримання прав людини у світі в 2008 році.

Зокрема, Держдеп заявляє про тортури, погані умови утримання в місцях позбавлення волі та тривалий досудовий арешт.

Занепокоєння Держдепартаменту США викликає і корупція у владних структурах, зокрема, в судах; напади, скоєні на расовому ґрунті; дискримінація жінок, зокрема, домашнє насильство та сексуальні домагання на робочому місці; насильство над дітьми та торгівля людьми.

Водночас до українських досягнень американці зарахували закриття центру для утримання нелегальних мігрантів Павшине на Закарпатті, адміністрацію якого критикували за порушення прав людини. Натомість, йдеться в доповіді, Міністерство внутрішніх справ посилило контроль за дотриманням прав людини з боку міліції, запровадивши відповідні департаменти в усіх регіонах.

Найгіршою в світі Держдепартамент назвав ситуацію з правами людини в Північній Кореї. Незадовільним залишається стан із правами людини в Китаї, причому ситуація там погіршилась. У доповіді також мовиться, що в Росії права людини перебувають «у стані облоги».

XS
SM
MD
LG