Доступність посилання

ТОП новини

Транспортники обіцяють «хвилю страйків» в Україні


Українські транспортники готові перейти до рішучих дій і організувати всеукраїнський страйк, повідомляє Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників.

За словами президента асоціації Віталія Реви, акції протесту можуть початися вже за місяць.

В асоціації нагадують, що про всеукраїнський страйк попереджали ще в грудні минулого року під час своїх щорічних зборів, проте Міністерство транспорту досі не приділило уваги автотранспортникам.

«Останнім часом чиновники провели чимало популістських переговорів з перевізниками, щоб показати керівництву активність своєї роботи, але проблеми лише поглиблювалися. Здається, що з нинішнім керівництвом Мінтрансу можна розмовляти лише з позиції сили, в іншому разі воно не хоче чути народ, який дозволив йому керувати державою. Утім, час ще є. Надія на розуміння залишається», – йдеться сказано в повідомленні асоціації перевізників.

Представники асоціацій і об’єднань вантажних автомобільних перевізників з різних областей України оголосили про проведення з 18 лютого безстрокового всеукраїнського страйку, щоб звернути увагу влади до проблем у галузі вантажних автоперевезень.

Перевізники вимагають встановлення твердих мінімальних тарифів на перевезення вантажів; зменшення фінансового навантаження, а саме: зниження облікової ставки НБУ, надання кредитних канікул на час кризи з нульовою відсотковою ставкою, зниження відсоткової ставки на кредити, переведення валютних кредитів у гривневі за курсом валют на час узяття кредиту, пролонгації кредитних договорів на більший термін.

Днями Кабінет Міністрів підтримав документи, що стосуються врегулювання проблем у галузі вантажних і пасажирських автоперевезень.

XS
SM
MD
LG