Доступність посилання

ТОП новини

Азаров запропонував Тимошенко «помінятися місцями»


Уряд повинен невідкладно внести на розгляд Верховної Ради України зміни до бюджету на 2009 рік. Про це сказав в ефірі телеканалу «Інтер» народний депутат України, один з лідерів Партії регіонів Микола Азаров.

За його словами, на нараді в Президента України він наполягав на цьому, а у відповідь прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко «запропонувала мені: якщо ви такий розумний, то зробіть свій бюджет, подайте його, а ми його приймемо». «А я їй кажу: «Давайте поміняємося місцями, спершу, і через тиждень буде бюджет».

Азаров підкреслив, що розробка бюджету – це обов'язок уряду.

На його думку, нинішня ситуація з бюджетом нагадує ситуацію, коли «продірявився басейн і через дірки протікає вода». Він підкреслив, що в цій ситуації розумно «дірки закласти», а уряд вирішив з «відрами бігати і наливати воду», щоб підтримувати певний рівень рідини. «Уряд по всьому світу бігає з відрами і позичає гроші», – заявив Азаров.

Він підкреслив, що Партія регіонів не може підтримати також деякі пункти декларації, яка готується для відновлення співпраці з МВФ. «Підвищення тарифів, ціни на газ, збільшення пенсійного віку – за це ми не будемо підписуватися», – сказав він і додав: «Ми посиділи, послухали (йдеться по зустрічі з керівництвом країни), але ми з цим погодитися не можемо».
XS
SM
MD
LG