Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ готова поновити роботу



Голова місії фонду в Україні Джейла Пазарбашиоглу під час зустрічі з Прем’єром Юлією Тимошенко. 17 жовтня 2008 р.
Місія Міжнародного валютного фонду готова відновити роботу в Україні після того, як українська влада направить листа, що підтверджує її готовність співпрацювати з фондом.

Про це йдеться в повідомленні МВФ із посиланням на заяву голови місії фонду в Україні Джейли Пазарбашиоглу.

«Вони (українська влада) повiдомили нам, що надiшлють нам листа в понедiлок чи вiвторок, в якому повiдомлять, коли хотiли б нашого повернення i, вiдповiдно, ми плануватимемо це», – сказала вона.

У цьому листі, як передбачається, українська влада має викласти бачення питань, які будуть предметом дискусії в перебігу візиту місії.

МВФ позитивно оцінює готовність українських керівників до підписання спільної декларації до фонду. І у зв’язку з цим місія МВФ розраховує відновити роботу в Україні в найближчі тижні.

Президент, Прем’єр та спікер домовилися спільно долати кризу

Антикризова нарада у Секретаріаті Президента, 26 лютого 2009 р.
На схожій зустрічі минулої п’ятниці Президент Віктор Ющенко, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко і Голова Верховної Ради Володимир Литвин вирішили створити робочу групу з формування єдиної позиції для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом, яка до сьогодні має підготувати спільний документ до МВФ.

Президент, Прем’єр-міністр і Голова Верховної Ради Володимир також домовилися про спільні дії для виведення України з економічної кризи. Про це Глава держави сказав після зустрічі з головою уряду та спікером.

Сторони домовилися підписати спільну декларацію, яка відображатиме економічний стан країни, де наголошується на готовності сторін спільно боротися з наслідками економічної кризи.

Крім того, вони вирішили створити робочу групу з формування єдиної позиції для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом.

На зустрічі у п’яницю також були присутні голова Національного банку Володимир Стельмах і народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров.

Раніше Президент наголосив на важливості якнайшвидшого відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. За його словами, це перший серйозний крок для подолання кризи в Україні.

На зустрічі у п’ятницю в Секретаріаті Президента Віктор Ющенко закликав до середини літа відкласти чвари і зосередитися на подоланні наслідків економічної кризи.

Інформуючи про підсумки наради, Президент повідомив, що її учасники досягли домовленості про реалізацію «трьох кроків, які будуть здійснювати разом».

«Перше: припиняємо будь-яке політичне з’ясування стосунків – накладаємо на цю тему мораторій. Друге: відмовляємося від збурення суспільних настроїв через телевізійні шоу, пресу. До першого липня прошу зупинити виборчу кампанію 2010 року. Всі ви будете президентами у свій час», – завив Віктор Ющенко.

Опозиція не підпише листа до МВФ – Янукович

Опозиція ніколи не погодиться на те, щоб заради закордонних грошей було допущене рiзке погiршення життя українських громадян, тому не пiдпише листа до Мiжнародного валютного фонду. Про це заявив лiдер Партії регіонів Вiктор Янукович, повiдомляє прес-служба цієї політичної сили.

Зокрема, за словами Вiктора Януковича, влада погоджується на те, щоб кожного року на шість місяців піднімати пенсійний вік українців, а «це означає, що при тій середній тривалості життя в Україні, яка є, багато наших співвітчизників взагалі не дочекаються пенсії».

Опозиція також не може підтримати владу в намірах збільшити до світового рівня ціну на газ для населення, заявляє лідер Партії регіонів.

Крім того, представники опозиції виступають проти скасування спрощеної системи оподаткування для малого і середнього бізнесу.

Лідер регіоналів вимагає негайного перегляду бюджету України і збереження у ньому соціального захисту для «кожної людини, яка страждає від кризи».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG