Доступність посилання

ТОП новини

Литвин критикує намiри БЮТ блокувати парламент


Голова Верховної Ради Володимир Литвин розкритикував намiри фракцiї БЮТ блокувати роботу парламенту.

«Якщо вiдбудеться блокування Верховної Ради з боку коалiцiї – коалiцiї не буде. Верховна Рада працювати не буде», – сказав вiн на засiданнi Погоджувальної ради.

Відреагувавши на заяву прем’єра Юлії Тимошенко, яка висловилася за блокування трибуни парламенту, доки не буде ухвалена низка законiв, спікер запропонував винести вiдповiдне питання на засiдання керiвникiв парламентських фракцiй.

За словами Литвина, Верховнiй Радi необхiдно ухвалити проект постанови, суть якої зводилася б до того, що необхiдно вийти з пропозицiєю про скорочення заробiтної плати для депутатiв, мiнiстрiв та iнших керiвникiв центральних органiв виконавчої влади мiнiмум на рiк.

Спікер повiдомив, що звернеться до головного юридичного управлiння парламенту з проханням вивчити це питання i пiдготувати вiдповiдну пропозицiю на розгляд парламенту.

«Ми з керiвниками фракцiй сядемо, поспiлкуємося – якщо рiшення узгодять, ми винесемо його на розгляд. Нi – тодi працюватимемо, доки не узгодимо. Якщо ми блокуватимемо трибуну з будь-якого боку (будь-яка полiтична сила) iз цього приводу, це нiчого нам не дасть. Ми тiльки остаточно все нівелюємо», – наголосив Литвин.

Сьогодні на нараді з питань виплати заробітної плати на державних підприємствах Тимошенко заявила, що БЮТ наполягатиме на включенні до порядку денного пленарних засідань питання щодо скасування пільг для депутатів. Якщо ж цього не зроблять, то бютівці блокуватимуть трибуну Верховної Ради, сказала прем’єр.
XS
SM
MD
LG