Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську протестували проти перевірок державної телекомпанії


Громадські організації Дніпропетровська сьогодні пікетували будівлю облдержадміністрації з вимогою припинити перевірки обласної державної телерадіокомпанії.

В акції взяли участь активісти «Землі й волі» та «Громадянського активу Дніпра».

За словами організаторів, пікетувальники мали на меті захистити журналістів телекомпанії й сказати «ні» «незаконним перевіркам», розпочатим у цьому ЗМІ.

Також учасники акції протесту зажадали від голови облдержадміністрації Віктора Бондаря вибачитися перед колективом медіа.

Водночас сьогодні дніпропетровська обласна організація Спілки журналістів оприлюднила заяву, в якій викладене інше бачення ситуації, що склалася навколо телерадіокомпанії та особисто її директора Вікторії Шилової. У секретаріаті Спілки не вважають необґрунтованим початок фінансової перевірки ЗМІ, яке працює, зокрема, за рахунок бюджетних коштів.

«В умовах фінансово-економічної кризи, яка охопила всі сфери суспільства, кожна державна копійка, яка виділяється з бюджету, повинна витрачатися прозоро і ефективно», – заявили в Спілці журналістів.

Раніше керівництво Дніпропетровської обласної телерадіокомпанії повідомило, що співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю без жодних причин та пояснень опечатали склад компанії з телевізійним обладнанням, необхідним для роботи журналістів та технічних працівників.

Дії міліції в телекомпанії розцінювали як тиск, організований Дніпропетровською облдержадміністрацією. Медійники також заявляли про спроби влади контролювати ефір телебачення.

В облдержадміністрації всі звинувачення відкинули. За заявами про утиски свободи слова, впевнені там, прихований страх керівництва телекомпанії перед перевіркою ефективності використання бюджетних коштів.
XS
SM
MD
LG