Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив клопотання захисників Ходорковського


Хамовницький суд Москви відхилив клопотання адвокатів Михайла Ходорковського та Платона Лебедєва про відсторонення державного звинувачення на процесі в новій кримінальній справі проти колишніх співвласників ЮКОСа.

Попереднє слухання справи триває в закритому режимі.

Прокурори Дмитро Шохін і Валерій Лахтін, які брали участь у попередньому процесі в справі співвласників ЮКОСа, і в нинішньому розгляді справи виступають як сторона звинувачення.

Як заявив в інтерв’ю Радіо Свобода адвокат екс-голови ЮКОСа Вадим Клювгант, захист переконаний в особистій зацікавленості цих людей у завершенні справи. Прокурори не закону дотримуються, а домагаються дорученого їхнім керівництвом результату, заявив захисник. Тому адвокати просили суд відсторонити прокурорів.

У нинішній справі екс-голові ЮКОСа Ходорковському та голові «Менатепу» Лебедєву інкримінують розтрату майже трильйона рублів та відмивання близько 450 мільярдів рублів.

Адвокат Ходорковського Карина Москаленко знову заявила про те, що судове переслідування Ходорковського та Лебедєва має виключно політичний характер.

XS
SM
MD
LG