Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама уточнив зміст свого листа до Дмитра Медведєва


Президент Сполучених Штатів назвав «неточними» повідомлення в американських ЗМІ про деталі його листа до президента Росії.

У повідомленнях ЗМІ стверджувалося, що Обама в своєму листі висловив готовність не розташовувати елементи ПРО США в Польщі та Чехії, якщо Росія допоможе Вашингтонові домогтися відмови Ірану від його ядерних розробок.

У вівторок, відповідаючи на запитання журналістів у Вашингтоні на зустрічі з британським прем’єр-міністром Ґордоном Брауном, Барак Обама сказав: «Я вважаю, що у повідомленні в газеті New York Times зміст листа описано неточно. У листі мовилося, що в тій мірі, в якій нам вдасться послабити прагнення Ірану отримати ядерну зброю, зменшиться необхідність в розгортанні системи протиракетної оборони».

Президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи цього ж дня у Мадриді, повідомив: «Ми дійсно листуємося, це немає сенсу заперечувати. Але якщо говорити про якісь розміни, чи обміни, то таким чином питання не ставилися, бо це непродуктивно».

Медведєв закликав Вашингтон виступити з новими пропозиціями в царині протиракетної оборони, які, на його думку, відповідали би інтересам Європи та Росії.
XS
SM
MD
LG