Доступність посилання

ТОП новини

Президент повністю підтримує дії СБУ – речниця


Президент Віктор Ющенко повністю підтримує дії співробітників Служби безпеки, які порушили і розслідують кримінальну справу за підозрою посадових осіб «Нафтогазу України» і митниці у скоєнні посадового злочину. Про це заявила речниця глави держави Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба Президента.

«Спецслужба діє виключно на законних підставах і в рамках повноважень, визначених законодавством», – наголосила Ванникова.

Водночас, за її словами, глава держави застерігає СБУ від будь-яких протиправних дій, насамперед, від порушень законних прав і свобод громадян.

«Дії співробітників СБУ достатньо жорсткі, як того і вимагають обставини цієї справи. Президент переконаний: у розслідуванні виявлених зловживань якраз і потрібно виявити адекватну рішучість і наполегливість. Період млявості і професійної апатії у діяльності правоохоронної системи треба завершувати», – наголосила прес-секретар.

Вона додала, що Віктор Ющенко розраховує на професіоналізм і юридичну бездоганність у всьому комплексі оперативних і слідчих дій.

«Президент категорично не сприймає увесь політичний галас, який здійнявся навколо цієї справи і дій СБУ. Усі гучні заяви – сигнал суспільству про те, чиї корисливі інтереси зачепили дії співробітників Служби безпеки», – наголосила Ванникова.

За її словами, керівництво СБУ постійно тримає Президента в курсі всіх обставин цієї справи – глава держави особисто контролює хід розслідування.

Сьогодні вдень слiдчi СБУ з кiлькома представниками спецпiдроздiлу «Альфа» увiрвалися до будiвлi «Нафтогазу» для вилучення документiв у справi, порушеній за фактом заволодіння посадовими особами компанії 6,3 мільярда кубометрів природного газу. Раніше СБУ заарештувала в цій справі заступника керівника вiддiлу Енергетичної митницi Державної митної служби Тараса Шепiтька.
XS
SM
MD
LG