Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» просить СБУ припинити тиск


Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» закликає керівництво Служби безпеки України припинити тиск на співробітників компанії і не перешкоджати нормальній діяльності НАКу.

«Нафтогаз» вважає дії співробітників СБУ правовим нігілізмом. Компанія звертається до керівництва СБУ з вимогою... не заважати нормальній її діяльності та припинити її блокування», – йдеться в повідомленні прес-служби «Нафтогазу».

У компанії наголошують, що, попри заборону Шевченківського районного суду Києва проводити будь-які слідчі дії відносно компанії, СБУ продовжує спроби ведення слідства.

«Компанія вважає, що позиція співробітників СБУ є упередженою й порушує принципи кримінального судочинства в Україні. Зокрема, порушено принцип невинності», – мовиться в повідомленні.

Два дні тому співробітники СБУ за допомогою спецпідрозділу «Альфа» зайшли до офісу «Нафтогазу» для проведення слідчих дій у кримінальній справі про заволодіння посадовими особами «Нафтогазу» понад 6 мільярдами кубометрів газу на суму 7,5 мільярда гривень.


Того ж дня Шевченківський районний суд Києва заборонив Службі безпеки проводити це слідство.

Проте вчора співробітники СБУ намагалися зайти до «Укртрансгазу», дочірньої компанії «Нафтогазу». Їх туди не впустили, посилаючись на рішення суду, а самі слідчі склали протокол про неможливість проведення слідчих дій.

XS
SM
MD
LG