Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН не ухвалила рішення щодо Судану


Рада безпеки ООН не досягла домовленості у справі Судану, влада якого видворила із країни усіх співробітників міжнародних гуманітарних організацій.

Згідно з повідомленням, Китай, який підтримує з Суданом союзні відносини, відмовився ухвалити заяву із закликом до суданської влади переглянути своє рішення.

13 груп допомоги видворила суданська влада на знак протесту проти рішення Міжнародного кримінального суду – видати ордер на арешт президента Судану Омара аль-Башира. Його звинуватили у воєнних злочинах і злочинах проти людяності, скоєних проти темношкірого населення в західносуданському регіоні Дарфур. Жертвами конфлікту у Дарфурі стали понад 300 тисяч осіб. Мільйони втратили домівки і опинилися в зонах біженців.

У п’ятницю Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав Судан переглянути рішення щодо висилки з країни працівників міжнародних гуманітарних організацій.

Пан Ґі Мун у своїй заяві попередив, що вислання гуманітарних місій може завдати «непоправної шкоди» ситуації в Дарфурі, де, за словами Генсека ООН, понад чотири з половиною мільйони людей потребують допомоги.
XS
SM
MD
LG