Доступність посилання

ТОП новини

«РосУкрЕнерго» далі оскаржуватиме дії «Нафтогазу» в європейських судах


Виконавчий директор «РосУкрЕнерго» Дмитро Глебко заявив у телеефірі в неділю, що розмитнення «Нафтогазом України» газу, який належить його компанії, є «злочином проти власності».

За його словами, «РосУкрЕнерго» звернеться за захистом своїх прав до «європейського суду». Представник компанії не уточнив, який саме суд він мав на увазі.

За повідомленнями, раніше, ще до того, як «Нафтогаз» розмитнив і взяв на свій баланс частину газу, що був власністю «РосУкрЕнерго», ця компанія вже подала два позови проти «Нафтогазу» до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма – міжнародно визнаного арбітражного органу.

Конфлікт між двома компаніями виник після того, як після досягнення українсько-російських газових домовленостей Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Україна заплатила російському «Газпромові» за 11 мільярдів кубометрів газу, який перебуває в підземних сховищах, а потім «Нафтогаз» розмитнив і взяв на свій баланс частину цього газу. Водночас документи «РосУкрЕнерго» свідчать, що цей газ належить цій компанії.

У Президента Віктора Ющенка вважають, що позови зареєстрованої в Швейцарії компанії «РосУкрЕнерго» можуть призвести до значних фінансових покарань для України.
XS
SM
MD
LG