Доступність посилання

ТОП новини

До рейтингу мільярдерів Forbes увійшли 4 українців


Четверо українців увійшли до списку найбагатших людей світу за версією американського журналу Forbes.

Найбагатшим серед українців, за даними видання, став бізнесмен і меценат, власник компанії «Інтерпайп» Віктор Пінчук. У рейтингу він зайняв 246 місце з 2,6 мільярда доларів.

Поступився йому голова корпорації СКМ Ринат Ахметов – 397 місце – 1,8 мільярда доларів.

Ігор Коломойський, дніпропетровський бізнесмен, співвласник «Приватбанку» у світовому рейтингу багатіїв опинився на 601 місці з 1,2 мільярда доларів.

Партнер Коломойського Геннадій Боголюбов зайняв 647 місце з 1,1 мільярда доларів.

Як зазначає Forbes, через кризу мільярдерів у світі стало менше і вони стали біднішими. Так, минулого року до списку найбагатших увійшли 1125 людей, цього ж разу – 793. За даними журналу, фінансова криза коштувала світовим мільярдерам близько двох трильйонів доларів.

Перше місце в новому рейтингу посів засновник Microsoft Білл Ґейтс. Як повідомляє журнал, його статки зменшилися через кризу на 18 мільярдів доларів, проте з 40 мільярдами доларів Ґейтс зумів повернутися на першу сходинку рейтингу найбагатших.

Минулорічний лідер – американський фінансист Уоррен Баффет цього разу опинився на другій сходинці. Його статки оцінили на 25 мільярдів менше, ніж минулого року – 37 мільярдів доларів.

До трійки найбагатших увійшов також мексиканець Карлос Слім із 35 мільярдами доларів.

За рейтингом Forbes, Москва перестала бути столицею мільярдерів – Росія через фінансову кризу втратила майже дві третіх своїх доларових мільярдерів. Цього року до списку потрапили 32 росіян порівняно з 87 минулого року.

Тепер містом, в якому живе найбільше мільярдерів світу, знову став Нью-Йорк.

Крім російських багатіїв, статки зменшилися і в азійських країнах. Тому в рейтингу Forbes цього року домінують американці.


XS
SM
MD
LG