Доступність посилання

ТОП новини

МВС вийшло на слід чоловіка, котрий кинув гранату у вікно київського вокзалу


Міністерство внутрішніх справ знає, на якому автомобілі зник чоловік, котрий кинув гранату у вікно санепідемстанції столичного залізничного вокзалу і має його відбитки пальців,

Про це повідомив на прес-конференції у Харкові міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Головна версія слідства – спроба усунення чиновника санепідемстанції через комерційний інтерес замовників.

«Потерпілий неодноразово публічно і письмово вносив пропозиції перебрати на державу функції дезинфекції вагонів. Декілька відвідувачів погрожували йому за це. В момент, коли він проводив нараду, яка мала виробити таку пропозицію до Міністерства транспорту України, в нього була кинута граната», – заявив Юрій Луценко.

За словами міністра, МВС вже знає марку автомобіля, з якого вийшов зловмисник, а також має відбитки пальців, «які відповідають наявним в картотеці МВС».

«Є шанс на розкриття цього надзвичайно резонансного злочину. Ще одна річ. Попередник постраждалого був розстріляний. Тому, як ви розумієте, це, очевидно, важлива посада для людей, які у такий кримінальний спосіб намагаються уберегти свій бізнес», – сказав міністр.

У середу в будівлі санепідемстанції залізничного вокзалу Києва стався вибух. Внаслідок цього семеро осіб зазнали поранень. Правоохоронці з’ясували, що невідомий кинув у вікно гранату РГД-5.
XS
SM
MD
LG