Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає банки зменшити іпотечні відсотки


Президент України Віктор Ющенко закликає банки зменшити іпотечні відсотки і запровадити механізми реструктуризації кредитів.

Про це глава держави сказав у Тернополі.

Президент висловив переконання, що забезпечити повернення іпотечних кредитів «сьогодні на сьогодні» неможливо, навіть якщо вилучати у людей квартири, адже вартість нерухомості суттєво знизилась.

«Ми зустрічалися з банкірами і я вважаю, що банківська система має зробити меморандум і зменшити відсотки по кредитах. Друге – продумати режим реструктуризації чи режим оренди, який би залишав квартиру за людиною, яка буде сплачуватиме орендні ставки за нижчим рівнем, а цю політику підтримає Національний банк через рефінансування іпотечного ринку», – сказав Президент.

За його даними, для реалізації такого задуму не потрібно мільярдних сум. «Дехто навіть називав цифри, менші за 100 мільйонів, в що я мало вірю. Очевидно, мова іде про декілька сот мільйонів. Це не та цифра, яка не може покритися через баланс Національного банку та комерційних банків», – переконаний Ющенко.

Він також висловив впевненість, що банківська система вже завершила розробку пакета пропозицій, які б могла запропонувати для іпотечного кредитування, і невдовзі зможе їх застосувати на практиці.
XS
SM
MD
LG