Доступність посилання

ТОП новини

Заступник генпрокурора виступає за звільненні однієї тисячі керівників судів


Заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін ініціює звільнення однієї тисячі призначених Радою суддів керівників судів.

«Рада суддів незаконно звалила на себе невластиві функції й призначає керівників судів всіх районів і міст України. За останній рік (2008-й) Рада суддів незаконно призначила понад одну тисячу керівників судів», – заявив Ренат Кузьмін в ефірі телекомпанії «Інтер» учора ввечері.

Він повідомив, що вніс подання до Вищої ради юстиції про звільнення всіх незаконно, на його думку, призначених Радою суддів керівників судів.

Заступник генпрокурора сподівається, що цих голів судів вдасться звільнити.

Раніше Кузьмін просив Вищу раду юстиції перевірити законність призначення Радою суддів 350 суддів на адміністративні посади.

У червні 2007 року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для з'ясування обставин ухвалення Радою суддів рішень про призначення суддів на адміністративні посади та їх звільнення.

Перед цим Рада суддів заявила про намір призначати й звільняти голів і заступників голови судів.

30 травня 2007 року Рада тимчасово дозволила Вищій раді юстиції призначати й звільняти голів і заступників голови судів.

Пізніше Печерський районний суд Києва зупинив цей дозвіл.

Раніше Конституційний Суд України визнав неконституційним призначення й звільнення голів і заступників голів судів Президентом.
XS
SM
MD
LG