Доступність посилання

ТОП новини

На Тернопільщині 15 березня таки обиратимуть депутатів облради


У суботу Львівський апеляційний адміністративний суд і Окружний адміністративний суд Києва зобов’язали територіальну виборчу комісію Тернопільщини провести 15 березня вибори у Тернопільську облраду.

Львівський апеляційний суд не задовольнив заяву одного з депутатів Тернопільської облради від БЮТ на постанову окружного адміністративного суду Тернопільщини, згідно з якою територіальна виборча комісія має провести вибори 15 березня.

Суд залишив без змін рішення Тернопільського суду. Засідання тривало протягом 5 годин.

Також сьогодні Окружний адміністративний суд Києва скасував своє попереднє рішення про заборону будь-яких дій, спрямованих на організацію, підготовку і проведення цих виборів.

На цей час усі дільниці в Тернопільській області, на які доставлено бюлетені для голосування, охороняють правоохоронці, але їм заборонено заходити в приміщення і втручатись у політичні інтриги.

13 березня Президент Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з поданням визнати неконституційною постанову Верховної Ради щодо скасування позачергових виборів до Тернопільської облради.

Виборчий процес на Тернопільщині розпочався 14 січня. Однак 3 березня Верховна Рада скасувала свою ж грудневу постанову про проведення на Тернопільщині позачергових виборів.

14 березня бютівці і прихильники цієї політичної сили заблокували виїзд із друкарні вантажівок із бюлетенями, котрі вивозили на дільниці.

Однак представники інших політичних партій, «Пори», ВО «Свободи», УНП разом із правоохоронцями розблокували виїзд із друкарні.

Автомобілі з бюлетенями до дільниць супроводжували міліціонери.
XS
SM
MD
LG