Доступність посилання

ТОП новини

«Регіони» чекають на пропозиції від БЮТ – Янукович


Лідер Партії регіонів вважає, що необхідно якнайшвидше провести одночасно дострокові президентські і парламентські вибори, але раніше, ніж восени, це не вдасться.

При цьому всі політичні сили, що представлені в парламенті, на думку Віктора Януковича, мають домовитися врешті і ухвалили закон про вибори до парламенту за відкритими списками, сказав він у неділю ввечері, виступаючи на телебаченні.

Так само, вважає він, необхідно внести зміни до Конституції, що передбачили б децентралізацію влади і чітке розмежування повноважень між урядом і Президентом, а також здійснити судову реформу.

При цьому Янукович запевнив, що нині його партія не веде переговорів із Блоком Юлії Тимошенко. Спільне ж минулотижневе голосування, на якому Партія регіонів і БЮТ разом ухвалили скасувати позачергові вибори до Тернопільської обласної ради, лідер «регіонів» назвав «ситуативним голосуванням» і «випадковістю».

Він нагадав, що в вересні минулого року обидві сили просунулися в своїх переговорах, зокрема, щодо конституційної реформи, «далеко», але потім «цей процес зупинився», бо сторони «дійшли до тієї точки, в якій було багато розбіжностей».

Зокрема, БЮТ без узгодження з Партією регіонів і в складі коаліції з «Нашою Україною – Народною самообороною» і Блоком Литвина поскасовував усі ті закони, які раніше й поухвалював разом із «регіонами».

За словами Януковича, таким чином БЮТ пішов «авантюрним шляхом».

Тепер же, сказав він, Партія регіонів «чекає на пропозиції» з боку БЮТ.

Якщо такі переговори почнуться, то повинні бути «дуже-дуже принциповими», наголосив лідер Партії регіонів.

Якщо такі переговори відбудуться, то це станеться «найближчим часом», сказав Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG