Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко обіцяє допомогти авіазаводу Харкова погасити борги


Реструктуризувати борги Харківського авіазаводу сьогодні пообіцяла прем’єр Юлія Тимошенко. Вона перебуває із робочим візитом у Харкові.

На зустрічі з колективом авіапідприємства Тимошенко запевнила, що «проаналізує кожну копійку заборгованості й візьме на себе реструктуризацію».

Харківський авіазавод заборгував банкам понад 1 мільярд гривень і раніше звернувся до уряду допомогти погасити кредити.

Крім того, прем’єр пообіцяла виділити зі Стабілізаційного фонду державного бюджету 380 мільйонів гривень на добудову дев’яти літаків Ан-74 та Ан-140. Повітряні судна перебувають у стадії готовності більш, ніж на 90 відсотків. Добудова та продаж літаків, за словами Тимошенко, дозволить отримати понад 200 мільйонів доларів.

Разом із керівництвом заводу прем’єр пообіцяла створити графік, за яким підприємство щомісяця отримуватиме гроші.

Також, як зазначила Тимошенко, за рахунок наданих раніше грошей, авіазаводу вдалося повністю розрахуватись із робітниками.

Як повідомили Радіо Свобода на підприємстві, борги погасили навіть за минулий рік, залишилась «незначна сума», яку днями також мають сплатити.

Харківський авіазавод – одне з провідних підприємств авіаційної промисловості України, спеціалізується на випуску літаків сімейства «Антонов».


XS
SM
MD
LG