Доступність посилання

ТОП новини

НАТО потребує на вибори в Афганістані ще 4 тисячі військових – Схеффер


Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер, виступаючи в Кабулі, вперше назвав конкретну кількість необхідних підсилень на період виборів президента Афганістану – 4 додаткові батальйони. У військах країн-членів НАТО це приблизно 4 тисячі військовослужбовців.

Президентські вибори в Афганістані мали, за Конституцією, відбутися в квітні, але їх перенесли на серпень – із одного боку, через кліматичні умови (в багатьох гірських місцевостях Афганістану в квітні ще панує зима), а з іншого – щоб дати час на дислокацію додаткових міжнародних військ задля безпеки виборів.

Представники командування НАТО давно закликають країни-члени надати тимчасові підсилення військ на час виборів, але досі не називали необхідної кількості.

Нині в Афганістані перебуває близько 70 тисяч іноземних військових, а протягом року до країни має прибути ще 17 тисяч американських військовиків.

Ці війська беруть участь у двох міжнародних операціях – багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF) перебувають там за мандатом Ради Безпеки ООН і під командуванням НАТО, а Операцію «Тривала свобода» веде коаліція під проводом США, що складається головно з американських і афганських урядових військ.
XS
SM
MD
LG