Доступність посилання

ТОП новини

Тернопільській ТВК заборонили офіційно публікувати результати виборів до облради


Окружний адміністративний суд Києва таким чином задовольнив клопотання депутата Тернопільської обласної ради Володимира Бойка про вжиття заходів для забезпечення його позову до Центральної виборчої комісії.

За ухвалою цього суду, яка набирає законної сили сьогодні ж і має бути виконана негайно, Тернопільська обласна територіальна виборча комісія тепер не має права до закінчення судового розгляду та вирішення справи по суті встановлювати результати позачергових виборів до обласної ради і офіційно публікувати їх.

Депутат вимагає визнати протиправною «бездіяльність Центрвиборчкому» у зв’язку з продовженням виборів до облради після 3 березня 2009 року, коли Верховна Рада скасувала свою постанову про призначення позачергових виборів у Тернопільській області.

Ця ухвала Окружного адміністративного суду Києва може бути оскаржена у встановленому законом порядку.

Після згаданого рішення Верховної Ради про скасування виборів уже була ухвалена низка судових рішень протилежного змісту – зупинити проведення виборів чи зобов’язати провести їх; останні судові ухвали перед виборами таки уможливили їх.

Критики постанови парламенту про скасування виборів звертають увагу, що Конституція не передбачає права парламенту скасовувати будь-які вибори – парламент лише уповноважений призначати їх.
XS
SM
MD
LG