Доступність посилання

ТОП новини

Служба безпеки України презентувала «Білу книгу – 2008»


Це ілюстроване науково-популярне тематичне видання є публічним звітом СБУ про пріоритетні результати діяльності служби та одним із засобів демократичного цивільного контролю над безпековим сектором держави, повідомили у прес-службі СБУ, де сьогодні відбулася презентація «Білої книги».

У цьогорічному виданні основну увагу приділили питанням реформування СБУ у спецслужбу європейського зразка, вдосконалення демократичного контролю за її діяльністю, взаємодії з громадськістю, співробітництву з країнами ЄС та НАТО, гуманітарним проектам із відродження національної пам’яті.

Перше таке видання – «Біла книга – 2007: Служба безпеки і розвідувальні органи України» – вийшло друком торік. У ній були представлені матеріали комплексного огляду сектору безпеки України, висновки комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони тощо.

Презентуючи нинішнє видання, яке невдовзі побачить світ також і англійською мовою, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко запевнив, що діяльність СБУ залишатиметься прозорою для широкого загалу громадськості.

«Ми готові до відкритого діалогу з суспільством і будемо неухильно дослухатися до рекомендацій громадських інституцій щодо поглиблення демократичного контролю, врахування світового досвіду», – сказав він.

У європейському демократичному суспільстві основним призначенням «Білих книг» є інформування широкої громадськості про діяльність спецслужб.
XS
SM
MD
LG