Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк закликає припинити дискусії про можливість подвійного громадянства


Народний депутат, глава фонду Open Ukraine, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк закликає політиків припинити дискусії про можливість введення в Україні подвійного громадянства.

Про це колишній спікер парламенту сказав учора ввечері в програмі «Свобода на «Інтері» під час включення з Бельгії, де він перебуває з робочим візитом.

«Якщо буде подвійне громадянство, де українські солдати будуть служити – в Сибіру чи, можливо, на тих територіях, де ведеться війна з сусідньою країною? Я хотів би це дуже чітко сформулювати: якщо ти любиш свою країну, якщо ти є справжній українець, чи може в тебе хоч закрастися думка про подвійне громадянство? Тому бесіду про подвійне громадянство треба негайно припинити», – сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що українське законодавство чітко забороняє подвійне громадянство.

У грудні 2008 року Президент Віктор Ющенко створив робочу групу з підготовки змін до законодавчих актів про запобігання випадкам подвійного громадянства.

Глава держави доручив робочій групі до 1 квітня 2009 року розробити і подати законопроект про внесення змін до законодавчих актів про запобігання випадкам подвійного громадянства.

Раніше депутат Верховної Ради України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв (фракція Блоку «Наша Україна – Народна самооборона») допустив наявність російського громадянства в 200 тисяч українців у Криму.
XS
SM
MD
LG