Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі спецназ СБУ блокував офіс партії «Родіна» – ЗМІ


Як повідомляють агентства, посилаючись на джерела з цієї проросійської партії, її прихильників чи на інших проросійських діячів, у суботу, 21 березня, лідера партії «Родіна», депутата Одеської міськради Ігоря Маркова кілька годин затримував у нього в офісі загін спецпризначення Служби безпеки України.

СБУ в суботу не коментувала такі повідомлення. Підтвердження їхньої достовірності з незалежних джерел також наразі немає.

Згідно з цими повідомленнями, операцією керував особисто керівник СБУ в Одеській області Анатолій Матіос; це сталося після того, як охорона партійного офісу захопила поблизу нього кілька осіб, які вели спостереження і виявилися працівниками Служби безпеки, мовиться в повідомленнях. А сам Ігор Марков заявив, що спецоперація, мовляв, мала на меті «організувати замах» на нього.

Два тижні тому проти Ігоря Маркова було порушено кримінальну справу за звинуваченням у побитті учасників націоналістичного мітингу, що відбувся 2 вересня 2007 року біля будівлі Одеської облдержадміністрації. Також йому інкримінують перекриття траси Київ – Одеса під час профспілкового страйку дальнобійників на початку березня цього року; після цього він заявляв, що «влада розуміє тільки силу».

Партію «Родіна» було зареєстровано близько року тому. Вона заявляє, що захищає інтереси російськомовного населення України, виступає за надання російській мові статусу другої державної та за федеральний устрій України. Партія також підтримує русинські організації, які домагаються автономії Закарпатської області.
XS
SM
MD
LG