Доступність посилання

ТОП новини

Московський Патріарх підтвердив плани відвідати Київ, де живе «наш народ»


Патріарх Московський і всієї Росії Кирило сказав у неділю під час відвідин російського міста Калінінграда, що далі планує відвідати Санкт-Петербург у Росії, а по тому Київ і Мінськ.

За його словами, Україна – це «дуже важлива частина історичної Русі, яка сьогодні проходить через величезні випробування».

«Це наш народ», – заявив про Україну предстоятель Російської Православної Церкви і додав, що «повинен бути зі своїм народом і в випробуваннях, і в скорботі».

Конкретного терміну такого візиту він не уточнював.

Так само «дуже важливою частиною історичної Русі» Патріарх Московський назвав Білорусь і висловив бажання помолитися разом із «благочестивим білоруським народом» про спільне майбутнє.

На початку лютого під час своєї першої поїздки на посаді Патріарха до російського міста Смоленська Кирило вже заявляв, що «найближчим часом» збирається поїхати після російських міст Калінінграда і Санкт-Петербурга саме до Києва.

Тоді він назвав Київ «нашою стародавньою столицею» і «центром російського православ’я».

До обрання на Патріарха Кирило був митрополитом Смоленським і Калінінградським Російської Православної Церкви, а в Санкт-Петербурзі він народився.
XS
SM
MD
LG