Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр і лідер опозиції Пакистану закликають до примирення


Прем’єр-міністр Пакистану Юсаф Раза Ґіляні і лідер опозиційної Пакистанської мусульманської ліги (N) Наваз Шаріф зустрілися в неділю і проголосили заклик до примирення, щоб покласти край політичній кризі в країні, але про конкретні домовленості нічого не сказали.

Напередодні зустрічі речник Наваза Шаріфа повідомляв, що опозиційний лідер мав намір обговорити з головою уряду суперечливі зміни до Конституції, які опозиція хоче скасувати, і запропонувати нові робочі відносини між владою і опозицією.

Цього ж дня, в неділю, знову став до праці поновлений на посаді голова Верховного Суду Пакистану Іфтіхар Чаудгрі, поновити якого опозиція вимагала масовими акціями протесту.

Влада і Наваз Шаріф пересварилися в серпні минулого року, коли партія «Пакистанська мусульманська ліга (N)» вийшла з уряду якраз через відмову президента Асіфа Алі Зардарі поновити голову Верховного Суду.

Іфтіхара Чаудгрі усунув із посади майже півтора року тому тодішній президент Пакистану Первез Мушарраф, який побоювався, що суддя заперечить його право балотуватися на переобрання на президента й посідати одночасно військову посаду.

Повернення Іфтіхара Чаудгрі було однією з обіцянок опозиції до Первеза Мушаррафа. Але, прийшовши до влади, колишні опозиціонери не поспішали виконати її.

Нещодавно уряд урешті заявив, що Іфтіхар Чаудгрі зможе повернутися на посаду після того, як піде на пенсію призначений Первезом Мушаррафом інший голова Верховного Суду. Це сталося в суботу.
XS
SM
MD
LG