Доступність посилання

ТОП новини

Екс-суддю Зварича перевезли до Львівського СІЗО


Архівна фотографія. Тоді ще Ігор Зварич був головою Львівського апеляційного адміністративного суду
Архівна фотографія. Тоді ще Ігор Зварич був головою Львівського апеляційного адміністративного суду
Колишнього голову Апеляційного адміністративного суду Львова Ігоря Зварича перевезли до Львівського слідчого ізолятора управління Державного департаменту з питань виконання покарань, повідомив адвокат екс-голови суду Ігор Савка.

За його словами, Зварича перевели вчора ввечері після завершення засідання Апеляційного адміністративного суду Києва, який вирішив залишити екс-суддю під вартою.

Заступник керівника управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Львівській області Мирослав Демків підтвердив інформацію про те, що екс-суддя на даний час перебуває у Львівському СІЗО, і акцентував на тому, що «життю ув’язненого нічого не загрожує».

«Не варто нагнітати ситуацію щодо ймовірної загрози життю Ігоря Зварича. Адміністрація слідчого ізолятора в повній мірі відповідає за безпеку всіх ув’язнених – незалежно від того, яке в них прізвище: Зварич чи якесь інше», – наголосив Демків.

Зварича затримали 9 березня у Львові. Наступного дня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжним заходом утримання під вартою терміном на 2 місяці. Вчора Апеляційний адміністративний суд Києва підтвердив це рішення.

У грудні Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків за місцем роботи та проживання тодішнього голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 мільйон доларів і 2 мільйони гривень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG