Доступність посилання

ТОП новини

НАТО не може виміряти успіх операцій в Афганістані – командування


Американський генерал Джон Краддок під час слухання в Сенаті США заявив, що Північноатлантичний союз намагався оцінити такі чинники, як рівень безпеки чи ефективність діяльності афганської влади, але з’ясував, що це завдання надто широке.

Генерал також заявив, що низка країн НАТО могла б направити до Афганістану додаткові війська, але не роблить цього через політичні причини.

Президент США Барак Обама має ближчим часом – можливо, в п’ятницю – оголосити результати перегляду стратегії Сполучених Штатів у ставленні до Афганістану.

Днями він заявив, що США не наближаються до перемоги в Афганістані – через 7 років після того, яка війська під проводом США скинули владний тоді режим ісламістського руху «Талібан».

В Афганістані під командуванням НАТО й за активної участі США діють багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF), які перебувають там за мандатом Ради Безпеки ООН; крім того, в країні відбувається Операція «Тривала свобода», яку веде коаліція під проводом США, що складається головно з американських і афганських урядових військ.
XS
SM
MD
LG