Доступність посилання

ТОП новини

Пірати, що захопили раніше судна з українцями, ще не висували вимог – МЗС


Сомалійські пірати, які захопили два судна з громадянами України у складі екіпажів, досі не висунули жодних вимог, повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ.

Зокрема, за даними посольства України в Греції, вчора капітан захопленого 19 березня суховантажного судна «Титан», на борту якого є українець, повідомив представникам грецької компанії-оператора Albamar Shipping Co., що судно вже перебуває біля узбережжя Сомалі поблизу міста Ейл.

Він запевнив, що з членами екіпажу все в порядку. Судно забезпечене достатньою кількістю пального, питної води та продуктів харчування. Пірати не поводяться агресивно.

Представники компанії-оператора очікують, що сьогодні пірати озвучать свої вимоги до власника судна щодо умов звільнення судна та заручників.

Крім того, повідомили в МЗС, напередодні капітан захопленого 22 лютого в Аденській затоці судна «Салданья», у складі екіпажу якого також є українець, повідомив, що ситуація на судні залишається без змін. Пірати поводяться неагресивно, стан здоров’я членів екіпажу задовільний.

Грецька компанія-оператор Cardiff Marine планує вийти на зв’язок із захопленим судном орієнтовно завтра-післязавтра.
XS
SM
MD
LG