Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ющенко вшанував пам’ять В'ячеслава Чорновола


Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною Ющенко взяв участь у вечорі пам'яті, присвяченому 10-им роковинам з дня загибелі лідера Руху В'ячеслава Чорновола.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Від імені Української держави схиляю голову перед пам'яттю великого сина України», – наголосив Президент під час свого виступу на вечорі пам'яті.

Як зазначив глава держави, Чорновіл належав до когорти героїв, які стали уособленням національної совісті й незламності українського духу.

За словами Ющенка, як одна з найяскравіших постатей національно-визвольного руху шістдесятників, Чорновіл став образом самовідданості й жертовності цілого покоління українських патріотів.

«Наш обов'язок – утвердити європейську демократію з виразним національним обличчям, консолідувати навколо спільної ідеї все суспільство. Цього прагнув Чорновіл. Переконаний, цього прагне наш народ», – зазначив Президент України.

Також він нагадав одну з настанов В'ячеслава Чорновола: «Зберімо в одне ціле силу нашого духу, нашої волі, нашої віри, нашу мужність і мудрість. Будьмо мудрими і мужніми. І ми переможемо».
XS
SM
MD
LG