Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: Потрібне комплексне реформування правоохоронної системи


Виступаючи на урочистостях із нагоди 17-ї річниці створення Внутрішніх військ, Віктор Ющенко також окреслив її головні напрямки такої реформи, повідомляє прес-служба Президента.

Насамперед, за словами голови держави, треба створити сучасне, високопрофесійне мобільне військове формування, здатне вчасно і адекватно відповідати на загрози національній безпеці, громадському порядкові.

При цьому його діяльність має повністю відповідати найвищим демократичним стандартам.

«Будь-які спроби й можливості використання Внутрішніх військ в інтересах політичних сил та бізнесу повинні бути категорично виключені назавжди», – наголосив Ющенко.

Другим пріоритетом реформи він назвав досягнення повної відповідності бойових можливостей, рівня підготовки та забезпечення Внутрішніх військ потребам національної безпеки.

Створення професійного військового формування означає необхідність перевести його комплектування на контрактну основу, наголосив Президент.

За словами Ющенка, крім удосконалення національного законодавства, цей процес гостро потребує належного забезпечення Внутрішніх військ необхідними ресурсами.

Голова держави запропонував вивчити досвід провідних держав світу у реформуванні своїх правоохоронних органів.

При цьому Президент наголосив, що логіка просування України курсом європейської та євроатлантичної інтеграції вимагає зміцнювати практичну співпрацю з ЄС і НАТО.

Як повідомили в прес-службі Президента, державний бюджет на цей рік передбачає надати 922,9 мільйона гривень, що складає 21% від нормативної потреби.

XS
SM
MD
LG